Vaak gestelde vragen
MyBBoard > Support > Vaak gestelde vragen

Stel een vraag:


Veel voorkomende Forum Errors

Oplossing Wanneer u MyBB gebruikt kan het voorkopen dat u een Internal MyBB Error, SQL error, permission error,... krijgt.
Op deze pagina vindt u dan ook een overzicht van een paar veelvoorkomende errors en hun oplossing.

Internal MyBB Errors

Error Type: MyBB Error (40)
Error Bericht: Your board has not yet been installed and configured. Please do so before attempting to browse it.
Informatie: Deze error ontstaat wanneer het bestand ./inc/config.php niet correct is geconfigureerd. Als uw forum nog niet ge´nstalleerd is, ga dan naar ./install/index.php en start de installatie wizard. Indien u uw forum al ge´nstalleerd heeft en u heeft data in uw database, dat moet u ./inc/config.php open, gebruik dit voorbeeld van Inc/config.php, en verander het met uw database informatie.


Error Type: MyBB Error (40)
Error Bericht: The install directory (install/) still exists on your server and is not locked. To access MyBB please either remove this directory or create an empty file in it called 'lock'.
Informatie: Deze error ontstaat wanneer uw 'install' map nog bestaat of niet is gelockt. Om dit probleem op te lossen moet u gewoon de ./install/ map verwijderen, of een leeg bestand maken met de naam 'lock'. U moet deze map verwijderen of locken van MyBB, zodat niemand anders dan u het install/upgrade script kan uitvoeren en uw database zo verwijderen.


Error Type: MyBB Error (40)
Error Bericht: Your board has not yet been upgraded. Please do so before attempting to browse it.
Informatie: Deze error ontstaat wanneer u een belangrijke upgrade doet, bv: van MyBB 1.4.x naar 1.6.x, en na het uploaden van de bestanden het upgrade script nog niet uitgevoerd heeft. Om dit probleem op te lossen moet u naar ./install/upgrade.php gaan en uw oude versie kiezen uit de lijst.


Error Type: MyBB Error (40)
Error Bericht: MyBB was unable to load the SQL extension. Please contact the MyBB Group for support. MyBB Website
Informatie: Deze error ontstaat wanneer het database type niet correct is in ./inc/config.php. Om dit probleem op te lossen moet u naar ./inc/config.php gaan en de waarde voor $config['database']['type'] nakijken. Een veelvoorkomende fout is 'mysql' ipv 'mysqli' (of omgekeerd). Indien u niet weet welke database u gebruikt kan u best uw hoster contacteren.
SQL Errors

Database: MySQL
SQL Error: 0 -
Query: [READ] Unable to select database
Informatie: Deze error ontstaat wanneer u MySQL gebruikt en de database naam of database gebruikersnaam zij niet correct in ./inc/config.php. Om dit probleem op te lossen, open ./inc/config.php en kijk de waarden van $config['database']['database'] en $config['database']['username'] na. Indien u niet weet wat hier moet komen kan u best uw hoster contacteren.


Database: MySQL
SQL Error: 2005 - Unknown MySQL server host 'HOSTNAME' (11004)
Query: [READ] Unable to connect to MySQL server
Informatie: Deze error ontstaat wanneer u MySQL gebruikt en de database host naam niet correct is in ./inc/config.php. Om dit probleem op te lossen, open ./inc/config.php en kijk de waarde voor $config['database']['hostname'] na. Indien u niet weet wat hier moet komen kan u best uw hoster contacteren.


Database: MySQL
SQL Error: 1045 - Access denied for user 'USERNAME'@'HOSTNAME' (using password: YES)
Query: [READ] Unable to connect to MySQL server
Informatie: Deze error ontstaat wanneer u MySQL gebruitk en het database wachtwoord niet correct is in ./inc/config.php. Om dit probleem op te lossen, open ./inc/config.php en kijk de waarde voor $config['database']['password'] na. Indien u niet weet wat hier moet komen kan u best uw hoster contacteren.


Database: MySQL
SQL Error: 1146 - Table 'forum_mybb14x.test_datacache' doesn't exist
Query: SELECT title,cache FROM test_datacache
Informatie: Deze error ontstaat wanneer u MySQL gebruikt en het database tabel prefix niet correct is in ./inc/config.php. Om dit probleem op te lossen, open ./inc/config.php en kijk de waarde voor $config['database']['table_prefix'] na. Indien u niet weet wat hier moet komen kan u best uw hoster contacteren.


Database: MySQL
SQL Error: 2013 - Lost connection to MySQL server during query
Query: SELECT title,cache FROM mybb_datacache
Informatie: Deze error ontstaat wanneer er een probleem is met de connectie naar uw database, uw hoster zal waarschijnlijk dit probleem voor u oplossen.


Database: SQLite
SQL Error: 1 - no such table: test_datacache
Query: SELECT title,cache FROM test_datacache
Informatie: Deze error ontstaat wanneer u SQLite gebruikt en het database tabel prefix niet correct is in ./inc/config.php. Om dit probleem op te lossen, open ./inc/config.php en kijk de waarde voor $config['database']['table_prefix'] na. Indien u niet weet wat hier moet komen kan u best uw hoster contacteren. Deze error ontstaat ook wanneer het database pad niet correct is in $config['database']['database']. Om dit probleem op te lossen, moet u het pad veranderen in het pad waar uw database zich bevindt.


Database: MySQL
SQL Error: 2002 - Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock'
Query: [READ] Unable to connect to MySQL server
Informatie: Deze error ontstaat wanneer de MySQL server down is of problemen heeft en MyBB niet kan connecteren met de database server. U kan best contact opnemen met uw hoster.


Database: MySQL
SQL Error: 1054 - Unknown column 'loginattempts' in 'field list'
Query: SELECT loginattempts FROM mybb_users WHERE LOWER(username)='username' LIMIT 1
Informatie: Note: Deze oplossing is niet voor alle 'unknown column' errors, het is uitsluitend voor de bovenstaande query (met een andere username/table prefix ...). Gelieve deze oplossing niet te gebruiken bij andere 'unknown column' errors.
Deze error onstaat wanneer u MySQL gebruikt en ontstaat bij een upgrade van MyBB 1.4.3 naar 1.4.4, na het uploaden van de bestanden, maar zonder het upgrade script te runnen. In 1.4.4, is er een nieuwe kolom, 'loginattempts' toegevoegd. Om dit probleem op te lossen gaat u naar ./install/upgrade.php en kies voor 1.4.2/1.4.3 in de lijst.
Andere Error Berichten

Error Bericht: Error
The installer is currently locked, please remove 'lock' from the install directory to continue
Informatie: Deze error ontstaat wanneer u het installatie/upgrade script wil uitvoeren, maar de ./install/ map gelocked is. Om dit op te lossen moet u het 'lock' bestand verwijderen in de ./install/ map.
Artikel details
Artikel ID: 9
Categorie: Problemen
Datum toegevoegd: 2011-01-20 18:58:46
Aantal bekeken: 2447

 
<< Ga terug

Powered by Help Desk Software HESK™