Vaak gestelde vragen
MyBBoard > Support > Vaak gestelde vragen

Stel een vraag:


Basis Beveiliging

Oplossing Hier vindt u enkele tips om uw forum nog iets beter te beveiligen tegen ongewenste gasten:

• Ga naar inc/config.php en open dit (bv: downloaden met filezilla en daarna bewerken met notepad (en weer terug uploaden)).
Hier vindt u standaard:
$config['admin_dir'] = 'admin';

Verander 'admin' in een iets anders en verander de map 'admin' in de root via ftp in diezelfde nieuwe naam, vanaf dat moment is de login van uw BeheedersCS niet langer te vinden op forumnaam.nl/admin/, maar op forumnaam.nl/*nieuweNaam*/

• Hierna kan u ook nog: $config['hide_admin_links'] = 0;
veranderen in: $config['hide_admin_links'] = 1;
Hierdoor zal de link op uw forum naar het BeheedersCS er niet meer zijn, waardoor hackers die toegang zouden hebben tot een account op het forum, toch niet meteen de weg naar het BeheerdersCS vinden.

• Om mogelijke hackers te misleiden is het ook mogelijk om een 'fakeadmin' de plaatsen. Mensen die dan surfen naar forumnaam/admin/ krijgen dan een valse login pagina te zien en wanneer ze hier proberen in te loggen krijgt u hiervan een mailtje zodat u de nodige stappen kan ondernemen om deze persoon te blokken.
Een handige plugin hiervoor is: Fake Admin plugin.

• Hiernaast zijn er nog vele andere plugins voor de hand die er bv voor zorgen dat er enkel kan ingelogt worden vanaf het ipadres dat u opgeeft (dat van uzelf). Enkele plugins:
- Restrict IP plugin
- Ip Match plugin

LET OP: vaak zijn ipadressen dynamisch, dwz dat ze om de zoveel tijd veranderen, in dit geval is het niet aangeraden dergelijk plugins te gebruiken om te voorkomen dat u zichzelf buitensluit.

Bijlages:
Fake_Admin_CP.zip Fake_Admin_CP.zip

Artikel details
Artikel ID: 17
Categorie: Spam, Beveiliging & Backup
Datum toegevoegd: 2011-01-25 18:04:47
Aantal bekeken: 1309

 
<< Ga terug

Powered by Help Desk Software HESK™